Ons verhaal

en het ontstaan van 't Tempelhuys

Tempel

en het ontstaan van 't Tempelhuys

Ons verhaal

Rob, Anouschka en het ontstaan van ’t Tempelhuys

Ons verhaal start met een verlangen om samen een thuis te creëren. Niet alleen voor onszelf, maar ook een thuis te zijn voor anderen die dat nodig hebben. Deze behoefte hier aan komt onder andere door onze levensprocessen waarbij we zelf pijn, verdriet, een tekort in warmte of andere beperkingen hebben ervaren. Daardoor weten we hoe belangrijk en fijn het is als je naar iemand of naar een plek toe kunt gaan waar je de kracht van liefde weer kan ervaren, kan helen en tot inzicht kan komen om zodoende weer verder te kunnen in het leven. 

Het andere deel ligt meer in mijn, Anouschka’s, missie. Van jongs af aan weet ik al dat ik hier ben met een opdracht die van belang is voor de mensheid. Niet om mijn eigen naam groot te maken, maar om een ieder te laten voelen en te laten herinneren, dat we uit liefde bestaan. Dat liefde de kracht is in jezelf waarmee jij je ook met anderen verbindt. En uit de liefde volgt begrip voor jezelf en daarmee ook voor anderen. Liefde is en geeft kracht.

 Niet alleen ik heb dit altijd geweten, ook – meer onbewust – wisten mijn ouders dat vanaf het begin. Ze hebben op mijn geboortekaartje namelijk mijn beroep aangegeven; filantroop. Hahahaha…moet daar altijd nog om lachen en verwonder mij steeds weer over hoe krachtig je kan zijn dat je als ziel, nog niet geboren op aarde, al laat weten aan je ouders dat je een missie hebt die je hier komt volbrengen. 

Ik heb mijn leven lang daarom ook een druk ervaren dat ik op moest schieten en heb van alles ondernomen om die rust te vinden en het gevoel te krijgen dat ik eindelijk deed waarvoor ik geboren was. Ik heb dat in vele ondernemingen wel altijd door laten schemeren, maar het waren altijd allemaal onderdelen van een volledigheid die er nog niet was. Dit omdat ik nog meer moest ervaren, mijn omgeving (ben ook moeder van vier kinderen) er niet klaar voor was of omdat de levensomstandigheden er niet naar waren.

Toen dit huis op ons pad kwam wist ik dat de tijd daar was. Nog niet exact in welke vorm, maar dit is tijdens het verbouwen als vanzelf zichtbaar geworden. Ik heb alles gecreëerd naar beelden die ik voor mij zag. Soms vond ik spullen of materialen op een tweedehands site waarvan ik voelde dat ik het nodig had, maar ik nog niet bewust was waarvoor preciesAls een ruimte af was kwam ik uit mijn focus en was ik vaak zelf verbaasd over de energie die ik gecreëerd had. Deze verwonderingen en een groot vertrouwen in liefde hebben mij de kracht gegeven om door te gaan met het verbouwen totdat de ruimtes af waren. Niet alles in het huis is nu af. Een aantal van onze eigen leefruimtes moet ik nog creëren, maar alles heeft z’n tijd;)

De Tempel

tempel

De Kapel

kapel

Het Winkeltje

De krachtplaats van heling en liefde voor een ieder die het nodig heeft

Krachtplaatsen zijn plekken op aarde met een krachtige energie. De energie op deze plekken is voelbaar en brengen je in verbinding met een universeel weten. Deze plaatsen werken helend en geven je steun en kracht. Je kunt hier makkelijker inzichten en antwoorden op levensvragen ontvangen. Deze energie werd door onze verre voorouders gevoeld en zij verzamelden zich vaak op deze plekken. Later bouwden zij hier hun heiligdommen en weer later, op de fundamenten hiervan, bouwde men de nu nog bestaande kerken en tempels. Vaak bevinding deze krachtplekken zich op een energielijn. Dit zijn banen van energie die door het landschap lopen. Er zijn verschillende soorten energielijnen. Krachtplekken vind men vooral op leylijnen. Door Harlingen loopt ook een leylijn. Deze heet de Michaëlslijn en loopt van Santiago de Compostela over Carnac en Le Mont Saint Michel, scherend voorbij de Vlaamse kust (maar het is levende energie dus wellicht passeert de lijn met een bocht plekken in westelijk West Vlaanderen), naar Hargen-Keinse-Oosterland-Harlingen-Wijnaldum, en dan nog door naar Sylt, Stockholm en Arkhangelsk.

‘t Tempelhuys is een krachtplaats

De energie van de leylijnen die door Harlingen vormen de natuurlijke basis waarop het huis is gebouwd. Daarnaast heeft ons huis een rijke historie waar veel mensen zijn geweest om kennis op te doen, tot inzicht te komen, te dansen, muziek te maken en met elkaar te zijn. In ons huis bevind zich een grote tempel die is gecreëerd door een loge van de Vrijmetselarij en ook is gebruikt als gymzaal, balletstudio, klaslokaal en muziekruimte. Dus ook de historie is van belang geweest om het huis al de energie mee te geven die van belang is om er een krachtige plek van te maken.

Daarnaast is mijn (Anouschka) grootste kracht om tastbaar te maken wat ik zie en voel. Mijn werk heeft zich van jongs af aan al geuit in het (samen)werken met energie. Alles is bestaat namelijk uit energie is met elkaar verbonden. Energie bestaat uit trillingen, golflengtes en straalt een bepaalde licht (kleur) intensiteit uit. Deze kan ik met mijn zijn (zintuigen) waarnemen, mee verbinden, transformeren en activeren. Het is vergelijkbaar met de frequenties van een radio en weten hoe je op diverse frequenties af kan stemmen, hier goed naar (leren) luisteren en de vertaalslag kunnen maken in hetgeen nodig is. Niet alleen in verbinding met anderen, maar ook om energie te transformeren en manifesteren in een vaste vorm. Dus naast mijn werk als begeleider, ontwerp en vervaardig ik veel producten die de helende energie van liefde dragen. Het huis heb ik door mij af te stemmen en met heel veel liefde vorm kunnen geven. Alle ruimtes in ons huis zijn op deze wijze gecreëerd. Luisterend naar mijn gevoel, materialen die ik vond en beelden die ik zag. Het is echt een samenwerking geweest van alles wat er in mij aanwezig is en waar ik mee in verbinding sta. 

Alles komt hier samen en mag een bron van liefde zijn

Het huis stond al lang leeg voordat wij erin kwamen. Het heeft gewacht totdat wij eraan toe waren om te komen en het huis de bestemming te geven die het nodig heeft en verdiend. En zo voelt het ook voor ons. Al onze vaardigheden, liefde en intentie om in alle volledigheid onszelf te zijn en daarmee er ook voor anderen te zijn komt bij elkaar en kan hier tot wasdom zijn. De dankbaarheid is daarmee ook erg groot dat ik, samen met Rob, deze liefdevolle krachtplaats mag leiden en koesteren met de intentie dat onze liefde zich als kleine zaadjes van licht in het hart van velen mag nestelen, ontluiken en bloeien. Een prachtig centrum waar een ieder kan zijn wie die is en de liefde en heling kan ontvangen wanneer dat nodig is.

Een tijd voor de eenheid van liefde

In de loop der eeuwen zijn we als mensheid het contact met het eigen innerlijk verloren, doordat het ego en het verstand op de voorgrond gingen treden. Op zich is dit niet erg want het behoorde tot een evolutie- en leerproces van de mensheid. Maar nu is de tijd aangebroken om weer naar huis te keren. Het is nu de tijd om terug te keren naar ons werkelijke, innerlijke Zelf. Onze ziel. Om van daaruit te leren en te gaan leven. Vanuit een rijkheid aan eigen wijsheid met de wetenschap dat liefde de eenheid vormt in jezelf en je daarmee verbonden bent met anderen en alles om je heen.

Liefdevolle groet,

Anouschka en Rob